Hírek
vissza
2018/531

15 éves a Király Sportlétesítmény

15 éves a Király Sportlétesítmény

Pontosan 15 éve, május 31-én nyitotta meg kapuit a Király Sportlétesítmény. Király Gábor, válogatottsági rekorder kapus álmodta meg és üzemelteti a Szombathely sportéletében aktív szerepet vállaló sportcentrumot. A jubileum évében izületkímélő műfüves pályákkal és panorámás szülői váróval is bővül a komplexum. 

 

A motivációról...

Király Gábor édesapja, Király Ferenc gyermekkorában az Újperint szélén lévő réten rúgta a bőrt. Innen jött az ötlete Király Gábornak, hogy vissza kellene adni a pályát a perintieknek és elképzeléseit tettek követték.

15 éve május utolsó és június első napján két napos avatóünnepségen adták át Szombathelynek az akkor 1.7 hektáron elterülő létesítményt. 2003-ban Király Gábor a Hertha megbecsült játékosaként a létesítmény avatón így nyilatkozott:

 „Önerőből jött létre a Király Sportlétesítmény, az volt a célom, hogy a sportban keresett tőkét ugyanoda forgassam vissza, ahonnan a Király család labdarúgás iránti szeretete indult. Olyan dologba vágtam a fejszémet, ami testhezálló, s amit majd a pályafutásom befejeztével személyesen felügyelhetek. „

 A kezdetekről...

 A létesítményen eleinte  öt sportág űzésére - labdarúgás, kosár- és kézilabda, tenisz és teke volt lehetőség.  A kezdetektől a Viktória női csapata és az Újperint használta a villanyvilágításos, az UEFA előírásainak megfelelő futballpályát. Az indulástól  a legnagyobb saját rendezvénye a centrumnak a nyári NBI-es csapatoknak szóló felkészülési torna, a Király Kupa.

 Az elmúlt 15 évben minden esztendőben történt kisebb-nagyobb fejlesztés. A karbantartás, az állagmegóvás központi szerepet kap. Időközben eredményjelzővel, fedett lelátóval, automata öntözőrendszerrel, edzőpályákkal bővült a létesítmény és idén a jubileum évében egy nagy beruházással új pályákat és épületet kap a létesítmény. 

 

 Az elért eredményekről... 

Ma már 6 hektáron terül el a hétköznapi szóhasználatban csak Királyként emlegetett centrum. Állandó helyszíne a női utánpótlás Európa-bajnoki selejtező tornáknak, női NBI-es labdarúgó mérkőzéseknek, nemzetközi férfi edzőmérkőzéseknek, Hazai NBI-es felkészülési tornáknak. Otthona a Király alközpontnak, a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskolának. Itt játszik hazai pályán a Viktória, az Újperint és a Grundball is.

 Számokban, adatokban...

 Épületek:

 A főépületben a konditerem, szertár és irodán kívül 4 öltöző és 1 játékvezetői öltöző áll rendelkezésre. 

 2018-szeptember 15-én zárul le az új épület építése, melyben további 4 öltöző és 1 játékvezetői öltöző kerül átadásra, valamint egy 300 négyzetméteres konferenciaterem, panorámás szülői váró és kávézó az emeleten. 

 A Király Sportlétesítmény  pályái:

 -Két UEFA méretű élő füves nagy pálya, a centerpálya körül 1200 fős a nézőtér, melyből 400 fős a fedett ülőhely.

-Egy izületkímélő műfüves nagy pálya ( hitelesített parafa granulátumos)  nézőtér 400 fő , ebből 200 ülőhely  és egy ízületkímélő mini műfüves focipálya 

-két élőfüves edzőterület és egy betonos pálya 

A főépületben található büfé biztosítja a felfrissülés lehetőségét,  egy teke pályával és egy rendezvényteremmel kiegészítve.  A főépülethez kapcsolódik a K1RALY termékek bemutató terme valamint a létesítményben egy kisebb rehabilitációs egység is működik.

 A Király Sportlétesítmény előtt áll meg a 7-es jelű helyijáratos autóbusz. 

 

Köszönet...

 Köszönjük az elmúlt 15 évben, hogy nálunk sportoltak vagy nézőként szurkoltak. Igyekszünk a jövőben is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalat nyújtani a fű, a pályák minőségében, a tisztaságban és a korszerűségben is!

 

 

 

 

Képek

Kiemelt videó
15 éves a Király Sportlétesítmény tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
1812345
196789101112
2013141516171819
2120212223242526
222728293031