Hírek
vissza
2012/1228

Tálosi Szabina távozik a Viktória csapatától

Tálosi Szabina távozik a Viktória csapatától

Tíz év után távozik a Viktória-Trend Optika FC női NB I-es labdarúgócsapatának kapitánya, Tálosi Szabina. A magyar válogatott futballista Oberwartban folytatja a pályafutását.

A 35-szörös válogatott Tálosi Szabina tíz éve, Nagykanizsáról került a Viktóriába, ahol hamar meghatározó játékossá nőtte ki magát. Kétszeres magyar bajnoknak, háromszoros Magyar Kupa-győztesnek vallhatja magát.

Belső védő létére az őszi szezon 14 meccsén 13 gólt szerzett. Most azonban úgy érezte, eljött a váltás ideje, az osztrák első osztály nyolcadik helyén álló oberwarti Südburgenland együtteséhez szerződött.

- Immáron negyedik éve, hogy minden télen és nyáron hívnak az osztrákok, eddig mindig nemet mondtam, most viszont leültem velük tárgyalni - mondta a vaol.hu-nak a 24 éves Tálosi Szabina.

- Olyan ajánlatot tettek elém, amit a mai gazdasági helyzetben nem utasíthattam vissza. A csapatban két volt viktóriás Szvorda Melinda és Horváth Nóra is futballozik, mellettük még egy magyar, Bauer Ági szerepel. Csakúgy mint idehaza, kint is belső védőként számítanak rám. Megtartom szombathelyi munkámat, ingázni fogok, csak a heti három edzésre és a bajnokira utazom ki. Nem mondom, hogy szakmailag nagy előrelépés lesz a Viktória erősebb jövőbeli csapatomnál, ugyanakkor az osztrák bajnokság színvonalasabb a magyarnál.

Tavasszal nagy tervei már nem lehetnek azt Oberwartnak, a következő bajnokságban viszont a dobogó a cél. Nem konkrét időtartamra szól a megállapodás, mindenesetre szeretnék minél tovább kint futballozni.

- Nem volt könnyű váltanom, megannyi felejthetetlen élmény köt a Viktóriához, a két bajnoki cím, a kupagyőzelmek, a Bayern München elleni BL-meccsek, mind fel sem lehet sorolni - folytatta Tálosi.

- Most azonban a saját érdekemet kellett néznem. A vezetőkkel már közöltem döntésemet nem örültek neki. Január 8-án csatlakozom új klubomhoz.

- Rácz Zsófi, Tóth Enikő után ismét egy meghatározó játékosunkat veszítettük el, akit házon belül nem is tudunk pótolni - jelezte Iszak Gábor, a Viktória trénere. - Alapembere volt a védekezésünknek, és pontrúgásainkat is ráépítettük. Muszáj valakit igazolnunk a helyére.

Forrás: vasnepe.hu

 

Kapcsolódó témák: Viktória FC Szombathely
Kiemelt videó
15 éves a Király Sportlétesítmény tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
1812345
196789101112
2013141516171819
2120212223242526
222728293031