Hírek
vissza
2018/213

Királysport - és a tudatos munka, ami mögötte van Forrás: vaol; fotó Unger Tamás

Királysport -  és a tudatos munka, ami mögötte van

A Vas Népe közölt hosszabb anyagot a Királysportról. Az alapító Király Gábor sportszervezete immár 15 éves. 

Amilyen tudatosan építette játékoskarrierjét, olyan tudatosan készül pályafutása utáni civil életére Király Gábor. Immár 15 esztendeje, hogy létrehozta a Királysport sportszervezetet, amelyet fokozatosan töltött meg tartalommal. Először Újperinten megépítette a Király Sportlétesítményt és 12 éve, hogy megalapította saját klubját, a Király Szabadidő-sport Egyesületet. Azóta sok víz lefolyt a Perinten, Király pedig tovább bővítette tevékenységi körét. Kapusiskolával, rehabilitációs részleggel és saját márkás sporttermékekkel gyarapodott a Király-portfólió – azaz jelenleg öt elemből épül fel a Királysport.- írja a Vas Népe. 

– Igyekeztem időben felkészülni a pályafutásomat követő civil életre, ezt bizonyítja, hogy már a német Hertha BSC kapusaként elkezdtem építeni a Királysportot – mondta a Vas megyei napilapnak Király Gábor. – Fontos, hogy ha a jelenlegi öt elemből az egyik kiesne, a többi ugyanúgy működne tovább, mégis az egységek szorosan összetartoznak. Többször is hangsúlyoztam: profi futballista vagyok, a Haladás az első, úgyhogy a szabadidőmben foglalkozom a cég ügyeivel. Persze gyakran nem könnyű összeegyeztetni a kettőt. De ott vannak a segítőim a családból is, és a Király-sport munkatársai végzik a napi munkát.

A labdarúgásra fókuszáló Király SZE-en belül mindenkinek azzal kell foglalkoznia, ami a feladata. Rendszer van, ami hozza magával a rendet, a kulturált környezetet, a tisztaságot. Itt kezdődik minden, ez az alap. Fontosnak tartom a hagyományos értékek mentén nevelni a labdarúgóinkat, hiszen a sportszerűség, a tisztelet, a küzdés fontos tényezők lesznek majd felnőtt korukban is. Az elmúlt 12 év alatt fokozatosan fejlődött a klub és egy évtized után megérett arra, hogy szabadidősport egyesületből utánpótlásműhellyé alakuljunk át. Ez is tudatos tervezés és döntés eredménye. Nem vagyunk türelmetlenek, mindennek megvan a maga ideje – most a tanuló időszakot éljük. Ötéves kortól felnőttig minden korosztályban versenyeztetünk csapatot. Jelenleg csaknem 200 igazolt labdarúgónk van, több mint húsz edzőnk. Egy rehabilitációs csapat segíti az egyesület munkáját, így az azonnali, szakszerű sérüléskezelés biztosított. Tavaly még csak az U17-es és U19-es korosztályunk szerepelt az országos bajnokságban, most már az U12-es, U13-as, U14-es, U15-ös is. A királyos labdarúgóknak és edzőknek is szokniuk kell a nagy pályát, a sok utazást, a játékstílust, az új ritmust. Van, akinek ez gyorsabban, akad, akinek lassabban megy. A lényeg, hogy ráléptünk az útra, igyekszünk mindenből tanulni. A labdarúgáson túl szoktunk közösségi programokat is szervezni, többször voltunk például gyárlátogatáson. Azt szeretnénk, ha azt éreznék a gyerekek, jó királyosnak lenni. Az a célunk, hogy idővel saját nevelésű játékosokra építve ki tudjunk állítani Szombathelynek egy NB III-as csapatot.

kg

Nemcsak szakmailag, infrastruktúrában is fejlődünk, a következő bajnokságban már egy új, külön épülete lesz a Király SZE-nek, és újabb pályákat is építünk. Jelenleg a centerpálya mellett egy nagyméretű füves, kettő kisebb füves, valamint egy betonos pályánk van, és hamarosan átadunk egy nagy és egy kis méretű műfüves pályát is.

Ami a Király kapusiskolát illeti, rajtam kívül még öt kapusedző – Hegedüs Péter, Németh Gábor, Dombay Miklós, Takács Tamás, Bíró István – foglalkozik a gyerekekkel. Európában egyedülálló, hogy összesen 1700 bajnoki meccs van a hátunk mögött. Nem panaszkodhatunk, népszerű a kapusiskolánk, nemcsak Magyarországról, hanem többek között Finnországból, Portugáliából, Ausztriából, Romániából, Szlovákiából, Dubajból is érkeznek gyerekek.

A saját márkás termékeket a 40. születésnapomon, 2016-ban, még a franciaországi Európa-bajnokság előtt hívtuk életre. Nagy volt a kereslet a szürke mackóalsóra – az volt az első termékünk. Azóta a brand bővült, egyebek között sportruházat, sporteszközök, labdák és sportkrém is van a választékban. Mint említettem, nem vagyunk türelmetlenek, hol apró, hol pedig nagyobb lépésekkel haladunk előre.

Kiemelt videó
15 éves a Király Sportlétesítmény tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
05123
0645678910
0711121314151617
0818192021222324
0925262728