Híreink
vissza
2020/123

Brainkinetik: A szabadság a fejben dől el

Brainkinetik: A szabadság a fejben dől el

A Németországban már évtizedek óta sikerrel alkalmazott Brainkinetik mozgás és személyiségfejlesztő módszert a Királysport hozta Magyarországra. Király Gábor, válogatottsági rekorder kapus és Elek Zsolt, tréner segítségével mostantól elérhető sportcsapatok, vállalatok, de magánemberek számára is a módszer.

 

Mit jelent a Brainkinetik? Mi az alapja?

-Nagyon leegyszerűsítve agy-test torna, amely számtalan pozitív hatással bír: javul a koncentráció, a memória, a stresszkezelés, növekszik a vitalitás. A több, mint 20 éves módszer alapja az agyat aktivizáló torna, bárhol, bárki számára elvégezhető gyakorlatokkal.-összegzett Király Gábor válogatottsági rekorder kapus.

Honnan indult a kezdeményezés?

- Németországban 1999-ben indult a képzés és a németekre jellemző precizitással fejlesztették ki a módszert. Én személyesen az 1860 München játékosaként ismertem meg, az edzésekbe beépítve a pályán való koncentrálásban segített. De memóriazavarok megelőzésére, a tanulásban és munkahelyi stressz levezetésére is ajánlott. Én hiszek a Brainkinetikben, ezért is hoztuk a Királysporttal elsőként Magyarországra.

 

Hogy kell elképzelnünk egy gyakorlatsort?

-Kényelmes ruházat kell hozzá és egy levegős terem vagy szoba.-mondja Elek Zsolt, Brainkinetik tréner. A módszer  egyedülállósága az új, de könnyen megtanulható gyakorlatok megfelelő alkalmazásában és ütemezésében rejlik. Az új gyakorlatok stresszt váltanak ki (stressz=az újhoz való alkalmazkodás), a feladatok rövid idő alatt történő elsajátítása pedig sikerélményt okoz. Mondok egy egyszerű példát egy kis labdát dobálunk a jobb kezünkkel felfelé, míg a bal kezünkkel karkörzést végzünk, mindkét mozgást folyamatosan végezve. Ez külön külön mindenki számára egyszerű, összehagolva azonban már mindkét agyféltekét beindítja.

Mi kell ahhoz, hogy valaki Brainkinetik instruktor legyen?

-Tanfolyamokat indítunk, alapképzésünk során elsősorban megismertetjük az agy-test-tréning alapvető módszerét, a Brainkinetik alkalmazását saját magunkon és csoportok esetén is. Megtanítjuk, hogyan lehet új idegkapcsolatokat létrehozni az agyban különféle mozgás és speciális észlelési gyakorlatokkal, hogyan lehet aktiválni érzékeinket.

Hol érhető el, vagy tanulható meg ez a módszer?

-Szeretnénk minél szélesebb körben megismertetni, tréningeket tartani vállalatoknál, iskoláknál és instruktor képzésünk is van. Szombathelyen a Király Sportlétesítményben lesz az első tanfolyam február 22-23-án. A  www.kiralysportletesitmeny.hu/brainkinetik oldalon minden fontos információ elérhető ezzel kapcsolatban.


Brainkinetik óra iskolásoknak: 

K1rálySport
K1rálySport
<span>Király Sportegyesület</span>
Király Sportegyesület
Király Gábor oldala
Király Gábor oldala
Király Kapusiskola
Király Kapusiskola
K1rály<span>Shop</span>
K1rályShop