Híreink
vissza
2023/118

Falco és Király együttműködés

Falco és Király együttműködés

Gráczer György a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ügyvezetője és Király Gábor, a Király Sportlétesítmény ügyvezetője írta alá azt a megállapodást, amelynek értelmében a bajnoki címvédő és listavezető csapat tagjai a Király Park Hotelben végzik a mérkőzések utáni regenerációs munkát.

 

 

A kosarasok a meccseket követően a négycsillagos hotel wellness részlegén, szaunahasználattal frissítik fel magukat, hogy minél hamarabb készen állhassanak az edzésmunkára és a következő mérkőzésekre. A megállapodás értelmében a Király Sportegyesület edzői, játékosai és családtagjaik meghatározott létszámban meghívást kapnak a Falco hazai mérkőzéseire.

 

A szerződést a Király Park Hotel étteremében írták alá, ahol Tóth Kálmán, a Falco Felügyelő Bizottságának elnöke elmondta: A Falco részéről folyamatos a szándék arra, hogy integrálódjon Szombathely sportéletébe. Ehhez az elmúlt időszakban olyan kapcsolódási pontok adódtak, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak. Ilyen volt a Weöres Sándor Színházzal kötött megállapodás is, de az, hogy a város két olyan cége, amely a sport területén működik, ilyen megállapodást kössön, az eddig példa nélkül volt. Mint mondta, az együttműködésre a csapat játékosai részéről érkezett a kezdeményezés, akik az itteni szolgáltatások színvonalát megtapasztalva jelezték, hogy ezeket örömmel vennék igénybe rendszeresen.

 

Király Gábor házigazdaként és a Király Sportlétesítmény ügyvezetőjeként örömét fejezte ki, hogy a város két, sporthoz kötődő egysége között ilyen megállapodás jött létre. Mindkét fél Szombathelyen működik, együtt pedig még hatékonyabban tudnak tevékenykedni. Profi sportolóként maga is tudja, hogy mennyire fontos ez a fajta szolgáltatás, amellyel a Falco kosárlabda csapatát tudják segíteni. Mint mondta, a listavezető együttes tagjai profi teljesítményt nyújtanak a pályán, ezért számukra is a legjobbat kell biztosítani. Ehhez pedig a fizikai felkészülés mellett a regeneráció, a pihenés is hozzátartozik.

 

Gráczer György, a Falco ügyvezetője elmondta, hogy a csapat felkészítésével, regenerációjával foglalkozó stábtagok kiváló munkája mellett fontos számukra, hogy további lehetőségeket találjanak a mérkőzések utáni frissítésre, regenerálásra. Azért is hangsúlyos, mert a Falco játékosai nagy terhelést kapnak, számos fronton kell teljesíteniük. Ott voltak a Bajnokok Ligájában, sorozatban jönnek a bajnoki mérkőzések, vár rájuk a Magyar Kupa, a válogatott kerettagoknál pedig még a nemzeti csapat meccsei is. Fontos a klubnak, hogy a játékosok ilyen igénybevétel mellett is sérülésmentesen tudják teljesíteni a szezont. A Király Park Hotel által biztosított fitness és wellness szolgáltatásoknak köszönhetően testi és lelki felfrissülést kaphatnak a kosarasok, akik nagy megelégedéssel élnek ezzel a lehetőséggel. A klubvezető reményét fejezte ki arra, hogy ez az együttműködés hosszútávon valósulhat meg.

 

Dr. László Győző kihangsúlyozta, hogy Szombathely igazi sportváros. Mint az alpolgármester megfogalmazta, mi lenne szombathelyibb és sportosabb, mint Király Gábor és a Falco. Mint mondta, számára különösen fontos, hogy a város sportszervezetei nem rivalizálnak egymással, hanem együtt tudnak gondolkodni, és ez által többnek lenni. A Király Sportlétesítmény folyamatos fejlődése a város számára örömteli folyamat, ez Szombathely büszkesége, de ugyanez igaz a Falcora is. A csapat egyre csak tud előrébb lépni, jönnek a bajnoki címek, kupagyőzelem, BL szereplések. Ezt jó látni. – mondta az alpolgármester aki örömét és köszönetét fejezte ki a partnerek felé.

 

A sajtótájékoztatót és az aláírást követően a vendégek megtekintették a Király Park Hotel különböző részlegeit, köztük a kosarasok számára biztosított lehetőégeket is.

 

Kapcsolódó képek

K1ralySport
K1ralySport
Király Sportegyesület
Király Sportegyesület
Király Gábor oldala
Király Gábor oldala
Király Kapusiskola
Király Kapusiskola
K1raly<span>Shop</span>
K1ralyShop
K1raly Park Hotel
K1raly Park Hotel