Híreink
vissza
2020/1015

Megjelent egy új bérlői igény

Megjelent egy új bérlői igény

A járványhelyzet átalakította a bérlői igényeket, legalábbis ezt tapasztaljuk a Király Sportlétesítményben, amelynek B épületét már nem csak céges és családi rendezvényekre, tanfolyamokra, workshopokra keresik, de sport-, edzéscélokra is. Láng Veronikával, a Királysport marketingvezetőjével beszélgettünk.  

Az Covid-19 sok tekintetben feje tetejére állította a világot, a rendezvény- és eseményszervezés piacán sem volt ez másképp: tavasszal egy satufékezés történt - világszerte vagy elmaradtak a tervezett konferenciák, vagy online felületekre költöztek. A bérlők óvatosabbak lettek, amire a rendezvényhelyszínek tulajdonosainak is azonnal reagálniuk kellett. 

- A korlátozások életbe léptetése után mi is beszereztünk egy ózongenerátort, amelynek rendszeres használata azóta beépült a higiéniai napirendünkbe - mutatott rá Láng Veronika marketingvezető, akinek feladatai közé tartozik a Király Sportlétesítménybe szervezett rendezvények koordinációja is. A szakember szerint a járványügyi protokoll miatt is szükséges, de a bérlők részéről is elvárás az épület gyakoribb fertőtlenítése, ami az épületben tartózkodók egészségének védelmét szolgálja, akárcsak a maszkhasználat bevezetése vagy a bejárati lázmérés.

- Hogyan érintette a Király Sportlétesítménybe tervezett rendezvényeket a koronavírus-járvány? - kérdeztük Láng Veronikát. 

- A tavaszi lezárás ideje mindenkinek nagyon nehéz időszak volt, az előzetes terveinket felülírta a járvány, de nem csak mi voltunk így ezzel, tulajdonképpen befékezett az egész rendezvénypiac. Nyár óta valamennyi újraépült belőle, és elindult egyfajta átalakulás is. 

-  Mit értesz utóbbi alatt?

- Megtettünk minden elvárható óvintézkedést, betartjuk az előírásokat, de a rendezvénypiac - a vírus miatti félelem, óvatosság miatt -, még messze nem tart ott, ahol 2020 elején. Egyrészt kevesebb a hagyományos értelemben vett nagy rendezvényünk, inkább a kisebb csoportokban megtartható céges események iránt van érdeklődés. És kialakult egy új igény, méghozzá a sportegyesületek irányából. A járványhelyzet miatt az állami iskolák, megfogadva a fenntartó minisztérium ajánlását, felfüggesztették tornatermeik bérbeadását, ami óriási problémát jelent azoknak a kisegyesületeknek, akik ott tartották eddig az edzéseiket. És ez nem csak a megyében, Szombathelyen okoz nehézségeket, hanem szerte az országban. A mi rendezvénytermeink iránt is nagyon megnőtt az érdeklődés, van gerinctorna foglalkozás illetve jégkorongos koordinációs edzés is nálunk, és az utóbbi hetekben sok egyesület keres bennünket hasonló igényekkel. 

- Milyen eseményekre alkalmas még a B-épület?

- Tökéletes esküvőkre, céges workshopokra, meetingekre, networking találkozókra, tanfolyamokra, és már most érdemes akár ballagások utáni ebéd helyszíneként gondolni ránk. És hadd hívjam fel a figyelmet arra, hogy elindult a műfüves foci szezonja is, a hétvégén a Volánbusz Zrt. nyugati régiós focitornájának voltunk a házigazdái. Ízületkímélő, parafagranulátumos pályánkra várjuk azokat a céges és egyesületi csapatokat is, amelyeknek a pálya és a ledes világítás minősége mellett fontos, hogy kényelmesen, XXI. századi körülmények között készülhessenek az öltözőkben a mérkőzéseikre.

Kapcsolódó képek

K1rálySport
K1rálySport
<span>Király Sportegyesület</span>
Király Sportegyesület
Király Gábor oldala
Király Gábor oldala
Király Kapusiskola
Király Kapusiskola
K1rály<span>Shop</span>
K1rályShop