Híreink
vissza
2023/1212

Megjelent: A Király Sportlétesítmény első 20 éve 108 oldalon

Megjelent: A Király Sportlétesítmény első 20 éve 108 oldalon

A 2023-as évben kettős jubileumot ünnepelhetett a Királysport csapata, hiszen húsz éves lett a Király Sportlétesítmény és tíz éve működik a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola.

Október végén mutattuk be a kapusiskola történetét feldolgozó kötetet, és december elejére elkészült a másik jubileumi kiadvány: A Király Sportlétesítmény első 20 éve 108 oldalon című könyv.

A kötetet a Király Sportlétesítmény A épületének első emeleti VIP termében mutattuk be december 12-én, kedden.

 

Az eseményen részt vett Király Gábor, a létesítmény alapítója, Király Zsanett ügyvezető, Komláti István, a létesítmény vezetője, valamint a kötet nyomdai munkálatait végző Palatia Nyomda és Kiadó Kft. képviseletében Tar József, nyomdavezető.

 

A korábbi kiadványhoz hasonlóan a könyv megjelentetése a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága támogatásával, az MSÚSZ Nagy Béla Programjának keretében valósult meg. A bemutatón Magyar Sportújságírók Szövetségét Pálfalvi Gábor, Tagfelvételi Bizottsági elnök képviselte.

 

 – Méltó befejezése az évnek ez a könyv. – mondta Király Gábor a bemutatón. – A létesítmény elmúlt húsz évét tárja elénk sok képpel, visszaemlékezéssel. Ez nem csak az itt dolgozók számára büszkeség, de Szombathely és Magyarország számára is az. Húsz évvel ezelőtt családommal vágtunk bele ebbe a munkába és most, két évtized után, munkatársainkkal közösen elérkeztünk odáig, hogy a teljesítmény kiteljesedett, teljeskörű szolgáltatásokat kínáló komplexummá vált.

 

 – Azok közé tartozom, akik nosztalgiával tekinthetnek vissza a létesítmény első épületére és pályáira, hiszen az indulás után rádiósként és sportvezetőként is részt vehettem az itt zajló rendezvények szervezésében és lebonyolításában. – mondta Pálfalvi Gábor, az MSÚSZ bizottsági elnöke. – Nagyon sok élmény köt a pályához, rengetegen voltak ezeken a mérkőzéseken, amelyeken számos híres sportoló, szakember fordult meg. Magam is támogattam azt a szándékot, hogy a Nagy Béla-program részeként segítsük ennek a könyvnek a megjelenését is. Az idén 27 pályázatot támogattunk, ebből 23 volt könyv, a többi pedig esemény, emléktábla avatás. A 2018 óta működő program részeként már közel 150 sport témájú pályázatot bíráltunk el pozitívan a program részeként.

 

 – A Palatia Nyomda egy keménytáblás könyvet általában 18-20 munkanapra vállal, erre alig a fele jutott. – mondta Tar József, nyomdavezető. – Nagyon rövid határidót kaptunk, és nem tartjuk gyors nyomdának magunkat, de sikerült elkészítenünk a könyvet, mert nekünk is fontos volt, hogy minél hamarabb eljuthasson az olvasókhoz. Gratulálok Gábornak a pályafutásához, és mindahhoz, amit itt, a létesítményben létrehoztak. Fantasztikus beruházás, sok sikert kívánok a következő húsz évre is!

 

A Királysport csapata is köszönetet mondott a Palatia Nyomda minden munkatársának, külön Radek József ügyvezetőnek és Mesics Róbert grafikusnak az igényes, precíz és ennek ellenére rekord gyorsaságú munkáért.

 

A könyv tartalmáról:

Húsz évvel a kötet megjelenése előtt létesült Szombathely újperinti városészén a Király Sportlétesítmény.

Nem véletlen, hogy ott vágott bele dédelgetett álma megvalósításába a 108 szoros válogatott kapuvédő, Király Gábor.

Édesapja, Király Ferenc, aki a Haladás kiváló labdarúgója volt, itt nőtt fel és éppen ezen a területen volt a régi pálya, amelyen gyermekként megismerkedett a játék örömével.

A cél az volt Király Gábor számára, hogy létrehozzon egy, (majd több) pályát és az azt kiszolgáló épületet, ami a térségben lakók számára is nyitva áll, hogy sportolási lehetőséget biztosítson, közösséget építsen, egyesületeket, rendezvényeket, sportversenyeket fogadjon be.

 Az elmúlt húsz évben a megfogalmazott tervek mellett csak a mindennapi következetes munka és a folyamatos fejlődés szándéka volt biztos.

Ugyanakkor az élet úgy hozta, hogy a szisztematikus munkával, saját erőből megvalósított létesítmény külső támogatásra is talált, így az évek során a legmerészebb álmok is valóra válhattak. 

A Király Sportlétesítmény ma hét hektáron elterülő, korszerű sportkomplexum, amely széleskörű szolgáltatásokat kínál nem csak a sportolók, az ide érkező csapatok, de az üzleti úton lévők vagy épp a pihenni, gyógyulni válók számára is. Négycsillagos hotel, rehabilitációs és wellness részleg, étterem, valamint rendezvényteremként is funkcionáló panoráma kávézó szolgálja az ide érkezőket az öltözők, és különböző borítású sportpályák mellett.

 

Hogy honnan indult és húsz év után hol tart a Király Sportlétesítmény, erről mesél a most megjelent könyv a tevékeny résztvevők gondolataival, események felidézésével és a két évtized alatt készült, dokumentum értékű fotók segítségével.

 

Mindkét könyv 3990 forintos áron vásárolható meg interneten keresztül a Király Shopból illetve személyesen a Király Sportlétesítményben.

 

(Fotó: Láng Veronika)

 

Kapcsolódó képek

K1ralySport
K1ralySport
Király Sportegyesület
Király Sportegyesület
Király Gábor oldala
Király Gábor oldala
Király Kapusiskola
Király Kapusiskola
K1raly<span>Shop</span>
K1ralyShop
K1raly Park Hotel
K1raly Park Hotel